LITTERATURSYMPOSIET I ODDA 2025

2.-5. oktober

H. L. PHOENIX
H. L. PHOENIX
ADELE LÆRUM DUUS
ADELE LÆRUM DUUS
ANNE GUNN HALVORSEN
ANNE GUNN HALVORSEN
ASBJØRN SLETTEMARK
ASBJØRN SLETTEMARK
BRIT BILDØEN
BRIT BILDØEN
ELISE WINTERTHUN
ELISE WINTERTHUN
FREDRIK HAGEN
FREDRIK HAGEN
FRODE GRYTTEN
FRODE GRYTTEN
GURI SØRUMGÅRD BOTHEIM
GURI SØRUMGÅRD BOTHEIM
HEDDA ROBERTSEN
HEDDA ROBERTSEN
HENNING H. BERGSVÅG
HENNING H. BERGSVÅG
HÅKON OPDAL
HÅKON OPDAL
IBEN AKERLIE
IBEN AKERLIE
JARLE H. MOE
JARLE H. MOE
KNUT JØRGEN RØED ØDEGAARD
KNUT JØRGEN RØED ØDEGAARD
KYRRE ANDREASSEN
KYRRE ANDREASSEN
LARS OVE SELJESTAD
LARS OVE SELJESTAD
LEANDER DJØNNE
LEANDER DJØNNE
LOTHEPUS
LOTHEPUS
MAREN UTHAUG
MAREN UTHAUG
MARIT EIKEMO
MARIT EIKEMO
MAAZA MENGISTE
MAAZA MENGISTE
NINA LYKKE
NINA LYKKE
PEDRO CARMONA-ALVAREZ
PEDRO CARMONA-ALVAREZ
RANDI FUGLEHAUG
RANDI FUGLEHAUG
RUTH LILLEGRAVEN
RUTH LILLEGRAVEN
SIGRI SANDBERG
SIGRI SANDBERG
SOLSTORM
SOLSTORM
SUMAYA JIRDE ALI
SUMAYA JIRDE ALI
TORA SANDEN DØSKELAND
TORA SANDEN DØSKELAND
VEGARD TENOLD AASE
VEGARD TENOLD AASE
YOHAN SHANMUGARATNAM
YOHAN SHANMUGARATNAM
ØYSTEIN VIDNES
ØYSTEIN VIDNES

SIRI HELLE

Siri Helle (fødd 1982) er ei norsk forfattar, journalist og agronom som jobber særleg med matspørsmål og etikk.  

Helle er utdanna agronom i økologisk landbruk frå Sogn jord- og hagebruksskule. Ho har arbeidd som avløysar og gardsarbeidar, og jobbar no som journalist i avisa Dag og Tid.

Ho har gitt ut to bøker om matbransjen og landbruk:
I Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014), skriv ho om dei mange vala vi gjer kvar gong vi skal handle mat. Kva er sunnast? Kva er mest berekraftig? Kva er rett pris å betale? Agronomen og matentusiasten Siri Helle gir lesaren møte med gjengangarar frå norske matbord og matbutikkar. Ho trekkjer fram vanlege produkt og diskuterer berekraft, dyrevelferd, marknadsføring og tilsetjingsstoff.

I år gav ho ut boka Skal landet gro att? – Korleis berge norsk jordbruk, der ho stiller spørsmål om kvifor vi skal ha jordbruk i Noreg. - «...i eit land av stein og fjell, kor regnet slåst med nordavinden, vi har blitt vane med fem veker ferie og ei lønsutbetaling som kjøper oss fri frå den strevsame vegen mellom jord og bord? Kvifor skal vi fø på bønder som produserer den dyraste maten i verda, når verda står i kø for å selje produkta sine til landet med alle oljepengane?»

Boka syner korleis det vi har i Noreg – fjell, gras og store variasjonar – gjev oss eit jordbruk som er både berekraftig, mettande, smakfullt og lønsamt.

 

Program 2025

Tidligere program

BONDEN, HAMSTERHJULET OG KJEDEMAKTA ()

Tidligere program

BONDEN, HAMSTERHJULET OG KJEDEMAKTA ()
SIRI HELLE